Στολισμός του Δήμου Χανίων ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Με αφορμή ερωτήματα πολιτών και δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου σχετικά με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό του Δήμου Χανίων, ανακοινώνονται τα εξής:

Από τον Δήμο Χανίων έχει ήδη ξεκινήσει και ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες ο εορταστικός στολισμός τόσο της πόλης όσο και των Δημοτικών Ενοτήτων του Καλλικρατικού Δήμου, ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Φέτος ωστόσο, και μετά από σχετικό έγγραφο της ΔΕΗ προς τον Δήμο Χανίων με ημερομηνία 12/4/2011 (και υπενθύμιση στις 31/10/2011), γίνεται γνωστό ότι απαγορεύεται η ανάρτηση αντικειμένων στους στύλους και λοιπές εγκαταστάσεις της Επιχείρησης, για λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα, με έγγραφό της (με ημερομηνία 10/11/11), η Εισαγγελία Πρωτοδικών  ζητά να ενημερωθεί για τις σχετικές ενέργειες στις οποίες έχει  προβεί ο Δήμος Χανίων για την αποξήλωση των υπαρχόντων αντικειμένων.

Ειδικότερα η ΔΕΗ, ζητά από τους Δήμους και τις Τεχνικές Υπηρεσίες: α) Να μην αναρτούν στο εξής κανένα αντικείμενο στα δίκτυα της ΔΕΗ  β) Να αποξηλώσουν, εντός τριμήνου, όσα αντικείμενα είναι δυνατό να αποξηλωθούν με ασφάλεια και χωρίς την επέμβαση αρμόδιου συνεργείου της ΔΕΗ και γ) Να ενημερώσουν γραπτώς τη ΔΕΗ για τα σημεία του δικτύου όπου έχουν γίνει επεμβάσεις (ανάρτηση και σύνδεση γιρλαντών) προκειμένου αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΗ να φροντίσει για την αποξήλωσή τους.

Ως εκ τούτου, ο Δήμος Χανίων βρέθηκε στην δυσάρεστη θέση, αφενός να προβεί στην αποξήλωση του εορταστικού διάκοσμου (γιρλάντες φωτοσωλήνες, διακοσμητικά φωτιστικά κ.λ.π.) ο οποίος είναι ανηρτημένος στα δίκτυα της ΔΕΗ σε όλη την έκταση του Δήμου Χανίων και αφετέρου να μην έχει στο εξής τη δυνατότητα επεμβάσεων (ανάρτηση και σύνδεση νέων αντικειμένων).

Κατόπιν αυτών, ο εορταστικός φωτισμός  θα αναρτηθεί μόνο σε στύλους φωτισμού ιδιοκτησίας του Δήμου Χανίων, με υπόγεια δίκτυα, γεγονός που περιορίζει σε μεγάλο βαθμό την έκταση του στολισμού.

Σημειώνεται επιπροσθέτως ότι, ο στολισμός ο οποίος ήταν αναρτημένος σε στύλους της ΔΕΗ αποτελούσε το 40% του στολισμού του – πρώην –  Δήμου Χανίων και το 90% των υπολοίπων έξι Δήμων με τους οποίους συνενώθηκε ο Δήμος Χανίων.

Μετά  την αποξήλωσή του και για την προσαρμογή και  εγκατάστασή του σε στύλους φωτισμού του Δήμου, χρειάζεται να επέλθουν τροποποιήσεις, οι οποίες επίσης έχουν ξεκινήσει από τα αρμόδια συνεργεία του Δήμου, αλλά απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά το πρόγραμμα των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

απο το site του ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
7/12/11