Οι εκπαιδευτικοί του Λυκείου Βάμου, οι μαθητές και οι μαθήτριες μας και ο σύλλογος των γονέων τους, διοργανώνουν εκδήλωση κοινωνικής Αλληλεγγύης- Συλλογικής δράσης- πολιτισμού και διασκέδασης, που θα γίνει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα στο χώρο του σχολείου(αίθουσα Λαμπράκη).

Επειδή ζωντανό σχολείο σημαίνει σχολείο ανοικτό στην κοινωνία και τα προβλήματα της. Επειδή οι πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της ευαισθησίας, αποκτούν ουσιαστικό περιεχόμενο όταν γίνονται πράξη.
Επειδή οι κοινές δράσεις και οι συλλογικές προσπάθειες δείχνουν τον δρόμο της αντίστασης στην υποβάθμιση των ζωών μας , και δίνουν ελπίδα και προοπτική για ένα καλύτερο αύριο σε μας και στα παιδιά μας.

Στην εκδήλωση :

– Μαζεύουμε φάρμακα και χρήματα για τους Γιατρούς του Κόσμου που παρέχουν ιατροφαρμακευτική βοήθεια σε χιλιάδες ανασφάλιστους του νομού μας. Που μάχονται για να σώσουν ζωές σε κάθε γωνιά του πλανήτη που τους έχει ανάγκη.

– Συγκεντρώνουμε τυποποιημένα τρόφιμα (μακαρόνια-ρύζι-κονσέρβες κλπ) καθώς και ρούχα, που θα παραδοθούν σε υπεύθυνους των συσσιτίων της Σπλάντζιας και της Ομάδας Αστέγων του Κοινωνικού Στεκιού –Στεκιού Μεταναστών των Χανίων, για να μοιραστούν στους ολοένα και περισσότερους άστεγους, άνεργους και εξαθλιωμένους συνανθρώπους μας , Έλληνες και Μετανάστες, θύματα ενός συστήματος που στηρίζεται στον χρηματιστηριακό τζόγο, την διαφθορά, και την τραπεζική τοκογλυφία.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν:

– Οι Γιατροί του Κόσμου που με αντιπροσώπους τους θα μας παρουσιάσουν τις δραστηριότητες της οργάνωσης, και θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση.

– Θα συνεχίσουμε με ζωντανή μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα των <<Χαλικούτηδων>>, αυτούς τους υπέροχους χαμάληδες της ζωής και της μουσικής, που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς να μας διασκεδάσουν με τις ονειρικές μουσικές τους.

– Η εκδήλωση θα συνοδεύεται από κέρασμα που ετοίμασαν εκπαιδευτικοί και γονείς των σχολείων του Βάμου.
Καλούμε κάθε κάτοικο του Αποκόρωνα πρώτα και κύρια να στηρίξει την εκδήλωση με την παρουσία του, και στο μέτρο του δυνατού να συνεισφέρει με φάρμακα , ρούχα, χρήματα και τυποποιημένα τρόφιμα στην υλοποίηση των στόχων της εκδήλωσης.

Θεωρούμε πως με την εκδήλωση αυτή τιμούμε την παράδοση του τόπου μας για μόρφωση , παιδεία, ελευθερία, δημοκρατία αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία :

Του συλλόγου εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Βάμου. Του πολιτιστικού συλλόγου του Βάμου
Του πολιτιστικού συλλόγου των Καλυβών .
Του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Βάμου

Περισσότερα περί:

The Halicuti Band: http://halicuti.blogspot.com/
Γιατρόι του κόσμου: http://mdmgreece.gr/