Διαγωνισμός Ιδεών για τη διαμόρφωση των νέων Περιπτέρων Τουριστικής Πληροφόρησης

Σε μια πρωτότυπη όσο και καινοτόμα πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των αρχιτεκτονικού δυναμικού των Χανίων, προχωρά ο Δήμος Χανίων ο οποίος προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό ιδεών για τη διαμόρφωση του σχεδίου των νέων Περιπτέρων Τουριστικής Ενημέρωσης και Πληροφόρησης αυτού.

Για το σκοπό αυτό καλούνται, όλοι οι Αρχιτέκτονες που επιθυμούν να συμμετάσχουν με τις ιδέες, τα σχέδια και τις προτάσεις τους, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων www.chania.gr και να ενημερωθούν για τους αναλυτικούς όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στον εν λόγω διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι η ανάδειξη των τριών καλύτερων σχεδίων θα γίνει από Ειδική Επιτροπή που προβλέπεται από την προκήρυξη του διαγωνισμού για το σκοπό αυτό ενώ βασικά κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η τελική επιλογή των προς βράβευση σχεδίων είναι η αισθητική αυτών και η αρμονία της εκάστοτε κατασκευής με το αστικό περιβάλλον της πόλης των Χανίων, η ποιότητα των υλικών και η λειτουργικότητα της κατασκευής στο χώρο και στη χρήση του, ο καινοτόμος σχεδιασμός κ.α.

O εν λόγω διαγωνισμός, ο οποίος θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου 2012, εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Χανίων για αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών τουριστικής πληροφόρησης και προβολής των Χανίων ως προορισμού φιλικού προς τον επισκέπτη όλες τις εποχές του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΟ

Πολυ καλή προσπάθεια και είναι κάτι που είναι απαραίτητο και έχει ζητηθεί απο πολλούς επισκέπτες και πολίτες αλλα και απο τη σελίδα μας επίμονα!! Για μία χρονιά είχε γίνει κάτι παρόμοιο απο το Πολυτεχνείο και δούλεψε αρκερά καλά με τα όποια προβλήματα.
Απο κει και πέρα κυττώντας τις προδιαγραφές, βλέπουμε να γίνεται διαγωνισμός μεγάλης εμβέλειας που θα έχει θέμα ένα κτιριάκι μόνο 6 τετραγωνικών… Για τα δύο άτομα σε κάθε κιόσκι συμφωνούμε απόλυτα. Θα πρέπει όμως να υπάρχει πιστεύουμε χώρος για μια μικρη τουαλέτα ώστε να μην πηγαίνουν να παρακαλάνε στα δίπλα μαγαζιά. Εχουμε δει σε τουριστικά μέρη πολυ ωραίες και απλές λυόμενες κατασκευές τουαλετών -όχι τις χημικές του μισού τετραγωνικού…-  που σημαίνει ότι δεν είναι ακατόρθωτο. Το θέμα της αποχέτευσης είναι τόσοι μηχανικοί στο Δήμο και τεχνικοί που μπορούν να το φέρουν σε πέρας.
Επίσης χώρος για ένα μικρό ψυγειάκι, χωρος για να καθίσουν προσωρινά 2-3 άτομα έστω και έξω υπο σκιάν- κοινόχρηστο τηλέφωνο και όλες τις άλλες παροχές που πιστεύουμε θα υπάρχουν.
Επίσης φυλλάδια και ειδικό στάντ των συλλόγων ξενοδόχων, ενοικιαζομενων δωματίων κλπ