Οι οικολόγοι προτείνουν ΑΠΕ για το κλειστό κολυμβητήριο

Ο θυελλώδης άνεμος των προηγούμενων ημερών δεν πήρε μόνο τη στέγη του Κλειστού Κολυμβητηρίου στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου. Πήρε και τα έπεα πτερόεντα («λόγια του αέρα» στη νεοελληνική) των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που σχεδίασαν και υλοποίησαν το συγκεκριμένο έργο και κάθε τρεις και λίγο μας διαβεβαίωναν τα τελευταία οκτώ χρόνια ότι «θα λειτουργήσει λίαν συντόμως».


Μαζί με τα έπεα πτερόεντα πήρε ο άνεμος και κάπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ του ελληνικού λαού εκτός από τα 5,5 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για ένα έργο που προοριζόταν για προπονητήριο των Ολυμπιακών Αγώνων του …2004, τους οποίους τελικά δεν πρόλαβε! Το 1,5 αυτό εκατομμύριο έρχεται να προστεθεί στις ζημιές 600.000 ευρώ που είχαν γίνει από τη λεηλασία του χώρου προ καιρού.
Το ερώτημα για τις πολιτικές και άλλες ευθύνες αυτών που μας κυβερνούν θα πρέπει να απαντηθεί και στις κάλπες της 6ης Μαϊου, ώστε να πάψει η ατιμωρησία των πολιτικών που κατασπαταλούν τα χρήματα του ελληνικού λαού σε μεγάλα έργα που ποτέ δε λειτούργησαν, για τα οποία κανείς τους δεν είχε την ευαισθησία, τη διορατικότητα, το ενδιαφέρον να σκεφτεί πόσο θα κοστίζει η λειτουργία τους και πώς θα καλυφθεί οικονομικά αυτή η λειτουργία.
Δε θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει μέσα στα 5,5 εκατομμύρια να καλυφθεί η στέγη με φωτοβολταϊκά ώστε να καλύπτει τουλάχιστον τις ανάγκες του το Κολυμβητήριο ή και με ηλιοθερμικά (ηλιακούς θερμοσίφωνες) για τις ανάγκες σε ζεστό νερό; Διότι το έργο δεν λειτουργεί εξαιτίας του μεγάλου κόστους, το οποίο είναι κυρίως το κόστος σε ρεύμα και πετρέλαιο για τη θέρμανση του νερού!
Αυτή η απλή ιδέα δεν τους πέρασε από το μυαλό;
Έστω και τώρα, για να λειτουργήσει το Κολυμβητήριο, καλούμε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Δήμο και την Αντιπεριφέρεια Χανίων να συνεργαστούν με το Πολυτεχνείο Κρήτης και το Παράρτημα Χανίων του ΤΕΙ Κρήτης, ώστε να δοθεί λύση για τη λειτουργία του με τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ας μη χάσουν κι αυτή την ευκαιρία, ας μη κατασπαταλήσουν κι άλλα χρήματα σε εργολαβίες για ένα έργο του οποίου το κόστος λειτουργίας θα είναι τεράστιο.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΧΑΝΙΩΝ