Φωτοβολταϊκά: “μπλοκαρισμένα” στις τράπεζες τα χρήματα των παραγωγών

“Μπλοκαρισμένα” σε τραπεζικούς λογαριασμούς από τις ίδιες τις τράπεζες βρίσκονται τα χρήματα των παραγωγών φωτοβολταϊκών που κατέθεσε ο ΛΑΓΗΕ.

Όπως αναφέρει το capital.gr τα χρήματα που κατατέθηκαν στο ΛΑΓΗΕ από τη ΔΕΗ (από παρακράτηση 200 εκατ. του Ειδικού Τέλους Ακινήτων) και τα οποία προορίζονταν για εξόφληση μέρους των οφειλών προς τους παραγωγούς φωτοβολταϊκής ενέργειας παραμένουν “κολλημένα” στις τράπεζες στις οποίες έχει εκχωρηθεί η σύμβαση με το ΛΑΓΗΕ.

Σύμφωνα με το energypress, oι φορείς του κλάδου των φωτοβολταϊκών είχαν λάβει διαβεβαιώσεις τη Δευτέρα (30/4) από το ΛΑΓΗΕ ότι εντός της εβδομάδας θα κατατίθονταν περίπου 12 εκατ. Ευρώ, δηλαδή το 60% των οφειλόμενων για την παραγωγή ενέργειας τον Ιανουάριο.

Οι συνολικές οφειλές για τον Ιανουάριο ανέρχονταν σε 20 εκατ. Ευρώ.

Από τις πληρωμές υποτίθεται θα εξαιρούνταν όσοι διατηρούν λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα, αλλά καταπώς φαίνεται οι καθυστερήσεις συνεχίζονται για το σύνολο των παραγωγών, μικρών και μεγάλων, οδηγώντας τον κλάδο σε οικονομική ασφυξία.

Όσον αφορά τις οφειλές για την παραγωγή των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου δεν έχουν ανακοινωθεί ημερομηνίες εξόφλησης.

[econews]