«Έφυγε» η Μαρίκα Μητσοτάκη

Η Μαρίκα Μητσοτάκη, 82 ετών, αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας λόγω παθήσεων που της είχαν προκαλέσει και κινητικά προβλήματα.

Τις τελευταίες μέρες η κατάστασή της είχε επιδεινωθεί σημαντικά.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη, είναι γόνος της εύπορης οικογένειας Γιαννούκου. Γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1930.

Μεγάλωσε σε ένα ιδιαίτερα προστατευμένο περιβάλλον η πολιομυελίτιδα όμως σημάδεψε τα παιδικά της χρόνια. Υποβλήθηκε σε δύσκολες εγχειρίσεις στις ΗΠΑ και μέχρι τα 18 της χρόνια έζησε με τον εφιάλτη της μόνιμης παράλυσης. Ήταν η εποχή που η γνωριμία της με τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη άλλαξε τη ζωή της.

Στις 6 Ιουνίου 1953 το ζευγάρι ανεβαίνει τα σκαλιά της εκκλησίας. Πρώτα γεννήθηκε η Ντόρα, δύο χρόνια αργότερα η Αλεξάνδρα, μετά η Κατερίνα και πολλά χρόνια αργότερα, ο Κυριάκος.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της για 60 χρόνια. Κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του συζύγου της (1990-1993) απασχόλησε πολλές φορές την κοινή γνώμη, καθώς θεωρήθηκε ότι η επιρροή που ασκούσε στο σύζυγό της επεκτεινόταν και σε θεσμικά θέματα, όπως την επιλογή ή απομάκρυνση υπουργών.

Χαρακτηριστική ήταν η σύγκρουσή της το 1991 με τον πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον και τότε Υπουργό Βιομηχανίας Σταύρο Δήμα.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη υπήρξε υποδειγματική μητέρα 4 παιδιών, καλή σύζυγος και εξαιρετική μαγείρισσα.

Έζησε μια γεμάτη ζωή και αφήνει πίσω της μια πολυμελή οικογένεια με πολλά εγγόνια και δισέγγονα.

Η κόρη της Μαρίκας Μητσοτάκη, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία κατά τραγική ειρωνεία σήμερα διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, επιστρέφει εσπευσμένα από την Κρήτη, όπου βρέθηκε για να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

Δεύτερη τραγική ειρωνεία: η Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα έχει τα γενέθλιά της…

Σύμφωνα με πληροφορίες η σορός της Μαρίκας Μητσοτάκη θα μεταφερθεί στην Κρήτη.

newsbomb