Νέοι τρόποι πληρωμής λογαριασμών ύδρευσης – αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων

Με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και ιδιαίτερα τη διευκόλυνσή τους για την ταχύτερη και πιο έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών Ύδρευσης – Αποχέτευσης, από την ΔΕΥΑΧ ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα εμπρόθεσμης εξόφλησης των λογαριασμών Ύδρευσης – Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων και μέσω του συνόλου των τραπεζών.

Με τη συνεργασία αυτή υπάρχει η δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών σε οποιοδήποτε υποκατάστημα από τις τριάντα τρεις (33) τράπεζες που συμμετέχουν στην υπηρεσία πληρωμής λογαριασμών.

Οι καταναλωτές θα μπορούν να εξοφλούν την οφειλή τους με κάποιο από τους παρακάτω τρόπους:

α) Στα ταμεία της τράπεζας με χρέωση λογαριασμού.

β) Στα ταμεία της τράπεζας με μετρητά.

γ) Μέσω Internet με την υπηρεσία Web Banking.

δ) Μέσω της υπηρεσίας Phone Banking.

Με τον πρώτο τρόπο υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής και μέσω πάγιας εντολής με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού. Ο καταναλωτής μπορεί να δώσει εντολή στην τράπεζα με την οποία συνεργάζεται, ώστε να εξοφλείται ο λογαριασμός του την ημέρα λήξης πληρωμής, έχοντας σημαντικό όφελος από την αποφυγή των μετακινήσεων και της αναμονής στα ταμεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και των τραπεζικών καταστημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. www.deyax.org.gr, όπου έχει αναρτηθεί ο σχετικός Πίνακας με τις Τράπεζες και το κατά περίπτωση είδος παρεχομένων υπηρεσιών για τους προαναφερόμενους τρόπους εξόφλησης λογαριασμών.

Επίσης,  από τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 ενεργοποιήθηκε και η δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών Ύδρευσης – Αποχέτευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων μέσω των καταστημάτων Ι.Ν.Κ.Α.

Με τη συνεργασία αυτή υπάρχει η δωρεάν δυνατότητα εμπρόθεσμης εξόφλησης των λογαριασμών σε οποιαδήποτε από τα 17 καταστήματα του Ι.Ν.Κ.Α. που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του καλλικρατικού Δήμου Χανίων, 12 από τα οποία λειτουργούν στη Δημοτική Ενότητα του Δήμου Χανίων και από 1 στις Δημοτικές Ενότητες Ακρωτηρίου, Ελευθερίου Βενιζέλου, Θερίσου, Νέας Κυδωνίας και Σούδας.

 ΕΡΓΟ: Β’ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΟΥΔΑΣ, ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΘΕΡΙΣΟΥ ΚΑΙ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

Το έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 75% από πόρους του Ταμείου Συνοχής και κατά 25% από Εθνικούς Πόρους, είχε προϋπολογισμό μελέτης 3.400.000 € με ΦΠΑ. Ανάδοχος αναδείχθηκε  η ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε., η οποία κατόπιν της έκπτωσης 30% που προσέφερε, υπέγραψε τελικά στις 17-6-2008 σύμβαση ύψους 2.380.000 € με ΦΠΑ.

Η προθεσμία ήταν 4 μήνες και δόθηκαν παρατάσεις μέχρι 20-11-2011. Παρά ταύτα ο ανάδοχος δεν μπορούσε να υλοποιήσει το έργο και κηρύχτηκε έκπτωτος οπότε το έργο θα το ολοκληρώσει ο επόμενος μειοδότης.

Στο έργο έχουν κατασκευαστεί πλήρως:

Α) το αντλιοστάσιο λυμάτων στην οδό Φρέ που το έθεσε σε οριστική λειτουργία η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και το αντλιοστάσιο στην οδό Αναγνώστου Γογονή, όπου εντός των ημερών θα τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία αρχικά και σε περίπου 20 μέρες θα τεθεί σε οριστική λειτουργία.

Η οριστική λειτουργία του νέου αντλιοστασίου θα μας επιτρέψει να καταργήσουμε τον προβληματικό σίφωνα της περιοχής Πλαστήρα – Ελευθερίας – Γογονή στην περιοχή Πασακακίου και να ενεργοποιήσουμε τον νέο κατασκευασμένο κεντρικό αγωγό Φ500 της περιοχής Πασακακίου. Παράλληλα ανακουφίζεται το κεντρικό αντλιοστάσιο λυμάτων της Νέας Χώρας που θα δέχεται λιγότερο όγκο λυμάτων.

Β) Έχει επίσης κατασκευαστεί το δομικό μέρος του αντλιοστασίου της Σούδας και της οδού Δικωνύμου.

Για τον περιορισμό των προβλημάτων της περιοχής Δικωνύμου, η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. μέσα στον Ιούνιο θα διασυνδέσει το υπό κατασκευή αντλιοστάσιο με το τοπικό υπάρχον μικρότερο αντλιοστάσιο της πρώην Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων, ώστε να υπάρχει πρόσθετη ασφάλεια σε περίπτωση διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και δυσλειτουργιών του υπό κατάργηση αντλιοστασίου.

Για το έργο έχουν πληρωθεί 1.571.360 € και για την ολοκλήρωση απαιτούνται 800.000 €. Τα χρήματα που απαιτούνται θα δοθούν στον επόμενο μειοδότη για να ολοκληρώσει τα υπόλοιπα δύο αντλιοστάσια και να τα θέσει σε λειτουργία.

3) ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.), γνωστοποιεί στους δημότες του καλλικρατικού Δήμου Χανίων και ιδιαίτερα των Δημοτικών Ενοτήτων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στον πρώην Δήμο Χανιών, ότι τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων, όπου  αυτά έχουν κατασκευασθεί από τους πρώην Δήμους και τη Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α., είναι σε πλήρη λειτουργία.

Σύμφωνα με το νόμο η σύνδεση σ’ αυτά είναι υποχρεωτική για τα κτίσματα, τα ακίνητα των οποίων έχουν πρόσοψη ή άμεση πρόσβαση σε δρόμο όπου έχει κατασκευασθεί το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων και θα πρέπει οι δημότες να φροντίσουν, για την σύνδεσή τους σ’ αυτά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έκδοση της απαιτούμενης άδειας σύνδεσης, η οποία χορηγείται από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Επίσης, καλούνται όσοι έχουν ήδη προχωρήσει στην σύνδεση των κτισμάτων τους με το δίκτυο ακαθάρτων, χωρίς την έκδοση της σχετικής άδειας σύνδεσης, να προσέλθουν στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., για την τακτοποίηση της εκκρεμότητας αυτής.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. θα ξεκινήσει αυτοψίες και ελέγχους από τις Δημοτικές Ενότητες, στις οποίες τα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων έχουν κατασκευασθεί και λειτουργούν, πριν από το έτος 2009, με σκοπό να καταγράψει παράνομες συνδέσεις καθώς και συνδέσεις που οφείλουν να υλοποιηθούν.

Επισημαίνεται ότι για την έκδοση της άδειας σύνδεσης με τα δίκτυα αποχέτευσης, χρειάζεται να κατατεθούν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

–         Αίτηση του ιδιοκτήτη, η οποία χορηγείται από τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

–         Αντίγραφο της οικοδομικής άδειας ή άλλο στοιχείο που να βεβαιώνει την νομιμότητα του κτίσματος, επικυρωμένο από την πολεοδομία του Δήμου Χανίων.

–         Διάγραμμα κάλυψης της οικοδομής.

–         Αντίγραφο του λογαριασμού ή των λογαριασμών του νερού του κτηρίου.

Για κτήρια με πολλούς ιδιοκτήτες, απαιτείται πίνακας οριζοντίου ιδιοκτησίας για τον επιμερισμό των τελών στους ιδιοκτήτες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2821036290,-1,-3,-4 καθώς και στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.  http://www.deyax.org.gr, επιλέγοντας «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ».