Πρεμιέρα την Πέμπτη 7/6 στον Δημοτικό Κήπο

“Πρεμιέρα” τη Πέμπτη για τον θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο ‘Κήπο’, που στις 9 το βράδυ “ανοίγει” τις πύλες του στο κινηματογραφόφιλο κοινό των Χανίων με την ταινία εποχής “Ο Ανώνυμος” του Roland Emmerich, συνεχίζοντας να ταξιδεύει τους Χανιώτες με εικόνες και ήχους, στον κόσμο του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας.


Το φετινό πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου, περιλαμβάνει επιλεγμένες προβολές από τον ευρωπαϊκό και ανεξάρτητο αμερικανικό κινηματογράφο, που όπως επεσήμανε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, αποτελούν «συναντήσεις κοινωνικού και πολιτιστικού προβληματισμού, μικρές αποδράσεις από την βασανιστική μας καθημερινότητα».
«Σε αυτή την σιωπηρή, την παράξενη εποχή, που οι πολίτες και θεσμοί δοκιμαζόμαστε από μια πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση, εμείς επιμένουμε στο δικαίωμα της ψυχαγωγίας, της εναλλακτικής διαδρομής μέσα από τα μονοπάτια της 7ης Τέχνης, μέσα από τις ιδιαίτερες αποτυπώσεις των κινηματογραφικών δημιουργών σε ένα τόπο μοναδικής ομορφιάς: στο Δημοτικό Κινηματογράφο Χανίων, τον πρώτο στην ιστορία της καλοκαιρινής θέασης» τόνισε ο κ. Σκουλάκης.
Η πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη, επεσήμανε ότι στον χώρο του δημοτικού κινηματογράφου έχουν γίνει επιπλέον εργασίες βελτίωσης, αναδιάταξη των καθισμάτων, τοποθέτηση τραπεζιών, φύτευση, γενικές επισκευές ώστε «ο χώρος να αναδειχθεί όπως του αξίζει». Παράλληλα όπως ανακοίνωσε η κα Αγγελάκη, αυτό το καλοκαίρι κάθε Τετάρτη στον Δημοτικό κινηματογράφο θα φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις θεάτρου σκιών και εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.
Ακόμη η πρόεδρος της ΚΕΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ υπογράμμισε ότι υπό τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες αποφασίσθηκε η μείωση του εισιτηρίου της γενικής εισόδου στον Δημοτικό κινηματογράφο από την Δευτέρα έως την Παρασκευή, από 7 ευρώ σε 5 ευρώ. Επιπλέον θα παρέχονται δωρεάν εισιτήρια σε ΑΜΕΑ, κοινωνικούς φορείς και παιδιά κάτω των 4 ετών.
Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του Δημοτικού Κινηματογράφου σύμφωμα με την κα Αγγελάκη, θα πραγματοποιηθούν τρεις εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο για το κοινό.
Ο κριτικός κινηματογράφου και εκ μέρους της Επιτροπής από την οποία γίνεται η επιλογή των κινηματογραφικών ταινιών του Δημοτικού Κινηματογράφου, Κώστας Κωνσταντινίδης, παρουσιάζοντας το θερινό πρόγραμμα των προβολών, αναφέρθηκε στο ιστορικό στίγμα του Δημοτικού Κινηματογράφου των Χανίων που τόνισε ότι φέτος κλείνει τα 110 χρόνια λειτουργίας του από την πρώτη του προβολή το 1903. «Τόσο ο ανακαινισμένος χώρος όσο και το πρόγραμμα των προβολών διακρίνονται από την ποιότητα που αξίζει και αρμόζει να έχει ο Δημοτικός Κινηματογράφος Χανίων» ανέφερε.
Παράλληλα ο κ. Κωνσταντινίδης γνωστοποίησε ότι έγινε δεκτή από την Ένωση Ευρωπαϊκών Κινηματογράφων η αίτηση που είχε γίνει προκειμένου ο Δημοτικός Κινηματογράφος να αποτελεί μέλος της. «Πλέον ο Δημοτικός κινηματογράφος ανήκει στους θερινούς κινηματογράφους της Ευρώπης. Στο πλαίσιο αυτό ακολουθούμε την ευρωπαϊκή πορεία ως μέλη της Ενωσης Ευρωπαϊκών Κινηματογράφων, γι? αυτό και η συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών ανήκει στον κυρίως ευρωπαϊκό αλλά και στον ανεξάρτητο αμερικάνικο κινηματογράφο.
Κάθε Πέμπτη και Κυριακή, ο Δημοτικός Κινηματογράφος θα αλλάζει ταινίες ενώ την Τετάρτη θα φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις, παραστάσεις, συναυλίες κ.ά..

Χ.Νέα – Ελένη Φουντουλάκη