Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου: Σύνολο των σολίστ της Καμεράτα – Κοντσέρτα και άριες μπαρόκ μουσικής

Μετά από εμφανίσεις στα Φεστιβάλ Μπαρόκ μουσικής του Innsbruck (Αυστρία) και της Sable (Γαλλια), το σύνολο των σολίστ της Καμεράτα, ορχήστρας των Φίλων της μουσικής, παρουσιάζει σε όργανα εποχής ένα πρόγραμμα υπό την μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου Γιώργου Πέτρου.

Η μαγεία της μουσικής δωματίου των αρχών του 18ου αι, που αντιπροσωπεύεται από τις υπέροχες “Τρίο σονάτες” των Handel και Vivaldi, συναντά τη δεξιοτεχνία του μπαρόκ κοντσέρτου για σόλο όργανο και ορχήστρα: Το λαμπερό κοντσερτο για Μαντολίνο του Vivaldi (παιγμένο σε ένα όργανο-αντίγραφο των ιταλικων μπαρόκ οργάνων) και το σπάνιο αλλά υπέροχο κοντσέρτο για τσέμπαλο μιας από τις πιο γνωστές ευγενείς της Ευρώπης του όψιμου μπαρόκ: της κοντέσσας Wilhelmine von Bayreuth, η οποία εκτός από σπουδαία υποστηρίκτρια των Τεχνών ήταν και ικανότατη συνθέτρια.

Από ένα τέτοιο πρόγραμμα, δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει η φωνητική μουσική. Δύο από τις ωραιότερες καντάτες των Handel και Vivaldi, που μιλούν για τον προδωμένο έρωτα, ζωντανεύουν με τη μοναδική φωνή της μεσοφώνου Ειρήνης Καράγιαννη.

Συντελεστές

Γιώργος Πέτρου: τσέμπαλο, μαέστρος
Ειρηνη Καράγιαννη: μέτζο σοπράνο
Θεόδωρος Κίτσος: μαντολίνο, Θεόρβη
Sergiu Nastasa: βιολί
Otilia Alitei: βιολί
Laurentiu Matasaru: βιόλα
Ιάσων Ιωάννου: βιολοντσέλλο
Δημήτρης Τίγκας: κοντραμπάσσο

Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στο Σπίτι του Πολιτισμού

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ΕΥΡΩ