«Υπόθεση Σωκράτη» – Η Συνήγορος – Φαίη Δαμιανάκη

12/9/2012

Τόπος : Δημοτικός Κινηματογράφος ΚΗΠΟΣ

Ώρα : 20:30

Είσοδος : 10 €

«Υπόθεση Σωκράτη» – Η Συνήγορος – Φαίη Δαμιανάκη
Ακόμα και σήμερα, σε μια κοσμογονική εποχή, υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ότι προήλθαν από το τίποτα και το πουθενά και ότι… εκεί θα καταλήξουν! Ορθολογικά ανυπόστατο – θλιβερά αυτοαπαξιωτικό.. Σύμφωνα και με τη ‘’θεωρία των ομοίων’’ του Σωκράτη : Τα όμοια προέρχονται και ερμηνεύονται πάντα μόνο από τα όμοιά τους (κατ’ εικόνα και ομοίωση..)
– Φοβάμαι ότι είμαι αναγκασμένη να προβάλλω τον ισχυρισμό ότι, άπαξ και γεννήθηκες θα ζεις αιώνια. Ένας ολοφάνερα πλέον ανακυκλούμενος κόσμος, απ’ εδώ ως την αιωνιότητα. Σαφώς και θα σας παρέχω τις επιστημονικές τεκμηριώσεις ‘’Συνήγορος’’ χωρίς ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία τι νόημα θα είχε άλλωστε..
Η Δίκη αυτή δεν πρόκειται να γίνει ερήμην του πελάτη μου κ. πρόεδρε, ο κατηγορούμενος θα παρίσταται αυτοπροσώπως!
Το πνεύμα είναι πάντα εκείνο που διώκεται – ιδέες – ιδανικά και αυτό θα πρέπει πλέον να σταματήσει κάποτε! Επ’ ονόματι του αγίου αυτού σοφού – διεκδικώ το καθόλου αυτονόητο : Αθώος ο κάθε αθώος.
Μια παράσταση χωρίς φαμφάρες – χωρίς ηχητικές υπέρ- καλύψεις. Με μοναδικό εφόδιο τον καθαρό και έντιμο λόγο. Με όλους τους ρόλους να ερμηνεύονται από το ίδιο πρόσωπο. Με το τραγούδι μας απ’ το αυθεντικό όργανο των φωνητικών μας χορδών.
Μια Δίκη του πνεύματος από εμάς τους ‘’υλικούς’’…
(Πόσο συμβατό μπορεί να είναι κάτι τέτοιο..) Κι όμως…
Με το λόγο της τιμής μου
‘’Η Συνήγορος’’

Κείμενο – Ερμηνεία – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία – Μουσική : Φαίη Δαμιανάκη
Ηθοποιός – Συγγραφέας – μέλος ΣΕΗ και της ΑΕΠΙ. Σπουδές θεάτρου – ψυχολογίας – φοιτήτρια Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

* Θα επακολουθήσει συζήτηση μετά την παράσταση.