Το χωριό του Άι Βασίλη στην είσοδο της Σαμαριάς

xwrio ai vasili

Στην περιοχή του Ξυλόσκαλου, στην είσοδο του φαραγγιού της Σαμαριάς, άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του ο Δήμος Πλατανιά, μέσα σε ένα παραμυθένιο χωριό του Αϊ Βασίλη!


Πολλές εκπλήξεις περιμένουν τους επισκέπτες. Το τρενάκι, το σπίτι και το ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη, το κάστρο των ξωτικών, το σπίτι με τα γλυκά, η φάτνη, τα παιχνίδια, το σπίτι του βοσκού είναι μερικές εξ αυτών, όπως τόνισαν χθες, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και ο αντιδήμαρχος Νίκος Δασκαλάκης, διευκρινίζοντας ότι η διοργάνωση γίνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Ανάπτυξης Λάκκων – Ομαλού.

Φέτος τα Χριστούγεννα, στην περιοχή του Ομαλού, στο Ξυλόσκαλο, στην αρχή του φαραγγιού της Σαμαριάς, συνδυάζοντας και τα πενήντα χρόνια λειτουργίας του ως Εθνικού Δρυμού, ο Δήμος Πλατανιά θα ανάψει το χριστουγεννιάτικό του δέντρο, μέσα στο λεγόμενο χωριό του Αϊ Βασίλη που δημιουργήσαμε. Σε έναν χώρο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς, ίσως το πιο ορεινό κατοικημένο σημείο του Δήμου μας, όπου θα μπορούν να διασκεδάσουν και να περάσουν ευχάριστα όλοι οι επισκέπτες ανεξαρτήτου ηλικίας. Φυσικά η είσοδος είναι ελεύθερη. Καλούμε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί το χωριό του Αϊ Βασίλη για να δώσουμε λίγη χαρά στα παιδιά κι εμείς οι μεγαλύτεροι να ξεχαστούμε λίγο από τα προβλήματα, τις σκοτούρες και το γκρίζο του ουρανού της καθημερινότητάς μας, επεσήμανε ο κ. Μαλανδράκης.
Ο κ. Δασκαλάκης συμπλήρωσε ότι ευελπιστούμε ότι με αυτήν την πρωτοβουλία θα προσελκύσουμε πολύ κόσμο, επιτυγχάνοντας έτσι και την τουριστική ανάπτυξη της ενδοχώρας.
Τέλος, ο κ. Δασκαλάκης γνωστοποίησε ότι λεωφορείο θα ξεκινήσει σήμερα, στις 4 το απόγευμα, από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ προκειμένου να μεταφέρει δωρεάν όσους θέλουν να παραστούν στην εκδήλωση στο Ξυλόσκαλο. Το ίδιο λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 8 το βράδυ για να μεταφέρει τον κόσμο πίσω στον χώρο του ΚΤΕΛ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα της σημερινής εκδήλωσης περιλαμβάνει: Χαιρετισμούς. Αφιξη του Αϊ Βασίλη, φωταγώγηση χωριού και χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αφήγηση παραμυθιού από την εικαστικό Χριστίνα Δουμάνη. Παραδοσιακά κρητικά κάλαντα από τους ριζίτες της Ενωσης Απανταχού Λακκιωτών. Κάλαντα από την μπάντα της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών. Κέρασμα και ξενάγηση στο χωριό του Αϊ Βασίλη. Την εκδήλωση θα συνοδεύει ο Ανδρέας Μανωλαράκης με το συγκρότημά του. Σημειώνεται, τέλος, ότι την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, από τις 2 μετά το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στον χώρο θα βρίσκονται μαθητές της Επαγγελματικής Σχολής Χανίων, οι οποίοι θα παρέχουν face painting.