Ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Eurovision

Ο Αγάθωνας Ιακωβίδης με τους Koza Mostra κατάφεραν να βγουν νικητές της βραδιάς, τραγουδώντας το “Alcohol is free”. Κέρδισαν την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κοινού για την εκπροσώπησή μας στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision!

Μετά από μια πραγματικά εορταστική και απολαυστική βραδιά με ξεχωριστούς καλεσμένους και λαμπερά ονόματα, το κοινό και η κριτική επιτροπή αποφάσισαν σε ποιον θα δώσουν το εισιτήριο για το Μάλμο της Σουηδίας.

Η αγωνία και για τους καλλιτέχνες των τεσσάρων υποψήφιων τραγουδιών ήταν μεγάλη και ο καθένας από αυτούς ξεχωριστά, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό στη σκηνή του Gazi music Hall.

To εισιτήριο λοιπόν κέρδισαν, όπως είχαν προβλέψει και τα προγνωστικά αλλά και φαινόταν σε όλες τις διαδικτυακές ψηφοφορίες,  οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης με το τραγούδι “Alcohol is free’!

Εντυπωσιακές οι εμφανίσεις των νικητών του διαγωνισμού και πολύ συγκινητική η εμφάνιση της Βίκυ Λέανδρος!!

Τη μεγάλη βραδιά παρουσίασαν δύο από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες, η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Στην πενταμελή κριτική επιτροπή συμμετείχαν η ερμηνεύτρια Βίκυ Λέανδρος (πρόεδρος), ο αρχιμουσικός Ανδρέας Πυλαρινός, ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος, η Διευθύντρια Προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας Μαρίνα Λαχανά και Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων MAD Ρεγγίνα Κουρή.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια – σκηνοθεσία είχε αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός και την τηλεοπτική σκηνοθεσία ο Θάνος Γκομόζιας.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς εμφανίστηκαν έξι νικητές της Εurovision, οι οποίοι παρουσίασαν τα τραγούδια με τα οποία νίκησαν στο διαγωνισμό, σε ολοκαίνουργια ντουέτα με τους πιο δημοφιλείς νέους Έλληνες τραγουδιστές. Η Demy, οι Vegas, η Ήβη Αδάμου, η Ελευθερία Ελευθερίου, ο Κώστας Μαρτάκης, οι MEΛΙSSES και η Ελένη Φουρέιρα συνέπραξαν επί σκηνής με τον Dima Billan, τη Ruslana, τον Alexander Rybak και τη Marija Serifovic, ενώ από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς, ήταν και οι εμφανίσεις των δυο μοναδικών Ελληνίδων που κέρδισαν το διαγωνισμό, της Βίκυς Λέανδρος και της Έλενας Παπαρίζου.

Ο Ελληνικός Τελικός μεταδόθηκε απευθείας από την ΕΤ1, δορυφορικά από την ERT world, διαδικτυακά από το WebTV της ΕΡΤ στη διεύθυνση www.ert.gr/webtv και από την ιστοσελίδα του Eurovision TV www.eurovision.tv, από το επίσημο κανάλι του MAD TV στο YouTube www.youtube.com/MADTVGREECE, στην Κύπρο από το ΡΙΚ, ενώ θα μεταδοθεί σε μαγνητοσκόπηση και από το Εurovision Channel EΡΤ powered by MAD στον OTE TV.

Η ελληνική συμμετοχή θα διαγωνιστεί στον Δεύτερο Ημιτελικό της διοργάνωσης στις 16 Μαΐου στο Μάλμε. Στις 14 Μαΐου θα γίνει ο Πρώτος Ημιτελικός και στις 18 Μαΐου ο Τελικός.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τα ειδικά διαμορφωμένα microsites www.mad.tv/eurovision2013 και www.ert.gr/eurovision