Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε στον κόσμο η έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

enarksh-karnabali2Με εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και με τη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης και πολλών επισκεπτών έγινε η έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2013.

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες παιδιά από την 5η και την 6η τάξη των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ρεθύμνης, έλαβαν μέρος στο Παιδικό Κυνήγι Θησαυρού. Εξερευνώντας την Παλιά Πόλη, κλήθηκαν να λύσουν 19 γρίφους για να φτάσουν στο θησαυρό, στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα σε όλο τον κόσμο: «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι»! Νικητές αναδείχθηκαν οι μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου, γνωστοί και ως «Ντάλτονς» και το έπαθλό τους ήταν το έργο τέχνης της ρεθεμνιώτισσας εικαστικού κας Χρυσούλας Σκεπετζή το οποίο απεικόνιζε όλους τους παιδικούς ήρωες των παραμυθιών.

Το βράδυ της Κυριακής η έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, πλαισιώθηκε με μια μεγάλη εκδήλωση, για σπουδαίο φιλανθρωπικό σκοπό. Ο διάσημος και βραβευμένος σεφ Βασίλης Καλλίδης, έστησε την κουζίνα, με βοηθούς τους Καρναβαλιστές. Ρεθεμνιώτες και επισκέπτες της πόλης απόλαυσαν τα εδέσματα που είχαν ετοιμασθεί και πωλούνταν έναντι ενός συμβολικού ποσού. Τα χρήματα που μαζεύτηκαν δόθηκαν σε δύο από τους σπουδαιότερους φιλανθρωπικούς φορείς της πόλης. Στο Εθελοντικό Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ρεθύμνου που βοηθά αρκετές χιλιάδες συμπολίτες μας, παρέχοντας τους φάρμακα και δωρεάν εξετάσεις και στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου μας που βοηθά τους άπορους μαθητές από τα 83 σχολεία του Δήμου.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ένθερμη και μεγάλη! Συνολικά πωλήθηκαν 640 μερίδες φαγητού, συγκεντρώνοντας έτσι 3.209 ευρώ! Το ίδιο βράδυ μερίδες φαγητού προσφέρθηκαν σε άπορους της πόλης και ένα μέρος από τα τρόφιμα δόθηκε στην παιδική εστία της ενορίας της Κυρίας των Αγγέλων.

Τα χρήματα που μαζεύτηκαν παραδόθηκαν την Τρίτη 27 Φλεβάρη κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας των Καρναβαλικών Ομάδων στον Αντιδήμαρχο Παιδείας κο Γιώργο Γεωργαλή και στους εκπροσώπους του Εθελοντικού Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Αγάπη Μαμαλάκη και κ. Μιχάλη Μπουρνέλη.

enarksh-karnabali

Στην μεγάλη γιορτή, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης, κήρυξε την έναρξη του Καρναβαλιού, στέλνοντας ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας και αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα.

Το μουσικό συγκρότημα «Σχολαρχαίοι» διασκέδασε τον κόσμο ενώ τη βραδιά πλαισίωσαν με πρωτότυπες μουσικοχορευτικές παρουσίες οι «Ακροβάτες» του ΟΚΑ Αρκάδι υπό την επιμέλεια της Λιάνας Γεωργοπούλου και η σχολή χορού και μπαλέτου της Ελίνας Παναρετάκη. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η κλήρωση για τη σειρά που θα παρελάσουν οι Καρναβαλικές ομάδες και το πρόγραμμα συνεχίστηκε μουσικά από το dj Γιώργο Λιόκαλο.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, θέλει να ευχαριστήσει όλους όσοι βοήθησαν στις εκδηλώσεις του 2ημέρου. Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές, τον σεφ Βασίλη Καλλίδη, τους χορηγούς και όλο τον κόσμο που συμμετείχε στη μεγάλη γιορτή! Ιδιαιτέρως η οργανωτική Επιτροπή θα ήθελε να ευχαριστήσει τους:

– Amstel – Αθηναϊκή Ζυθοποιία
– Σύλλογο Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων του Δ. Ρεθύμνης
– Κρεοπωλεία: Κυριακόπουλος, Αντωνάκης, Συνολάκης, Μαρκουλάκης, Κουλάκης, Κλάδος Γ. και Δραμηλαράκης
– Αποστολάκης Γιώργο, catering
– Αναψυκτικά «Αρκάδι»
– Palazzino di Corina
– Atrium hotel
– Xpress Εκτυπώσεις
– Ανθοπωλείο Γ. Γαβαλάς (γυάλες)
– Μπαροτσάκης Ν. χαρτικά
– Αnysma – Σπύρος Καλησπεράκης
– Μπαχάρ – ξηροί καρποί
– Τις αρχαιολόγους Ειρήνη Γαβριλάκη & Ματίνα Αρβανίτη
– Τους παρουσιαστές της βραδιάς Στέλιο Σαμψών και Μαρία Ταταράκη
– Και τέλος τους Τίμο Βροντάκη για την, Ηλ. Πρεντάκη, Στ. Πολοπετράκη και Βασίλη Τσιμεράκη που βοήθησαν στη διεξαγωγή των προπομπών καθώς και όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους καταστηματάρχες που προσέφεραν εδέσματα.

rethemnos.gr