Παρουσιάζεται επίσημα το Κρητικό Πρωινό στα ξενοδοχεία

kritiko_prwinoΤο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος(Ξ.Ε.Ε.) και η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων, την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσιάζουν το Ελληνικό Πρωινό της Κρήτης την Τετάρτη και ώρα 11.00 στο ξενοδοχείο Galaxy.


Το Ελληνικό Πρωινό (www.greekbreakfast.gr), μια πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), είναι ένα πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική παράδοση, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας και να δώσει τη δυνατότητα να συνδεθούν ο πρωτογενής τομέας με τον τουρισμό αλλά και να εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας. Στο πλαίσιο του προγράμματος Ελληνικό Πρωινό του Ξ.Ε.Ε., το πρωινό που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, εμπλουτίζεται με αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης καθώς και παραδοσιακά εδέσματα από κάθε περιοχή της Ελλάδος.
Σε πανελλαδικό επίπεδο το Ελληνικό Πρωινό έχει ήδη αγκαλιαστεί από τους ξενοδόχους, τους Chefs, τους παραγωγούς, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και από το σύνολο της κοινής γνώμης.

Ήδη 8 περιοχές της χώρας: Χαλκιδική, Μαγνησία, Μεσσηνία, Σαντορίνη, Νάξος, Λέσβος, Κως και Ρόδος έχουν δημιουργήσει το τοπικό πρωινό τους στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αρχίζει να προσφέρεται στα ξενοδοχεία τους. Η εφαρμογή του Ελληνικού Πρωινού της Κρήτης στα ξενοδοχεία του Ηρακλείου αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανάδειξη της Κρήτης σε δημοφιλή γαστρονομικό προορισμό.

mykriti