Εκδήλωση για τον Μαθητικό Τύπο, στην Πινακοθήκη Χανίων – Παρασκευή 5/4

haniotakia_ktΕκδήλωση για τον μαθητικό Τύπο διοργανώνει ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων σήμερα Παρασκευή στις 7μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων συνεχούς έκδοσης του περιοδικού για τα παιδιά του Συλλόγου, ‘Τα Χανιωτάκια’, που αποτελεί το μακροβιότερο μαθητικό περιοδικό της Κρήτης.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τις παρακάτω εισηγήσεις:
Γιώργος Πιτσιτάκης (δάσκαλος): ‘Το μαθητικό – νεανικό έντυπο στα Χανιά και την Κρήτη, το πρώτο μισό του 20ου αι., Κυψέλη “πολύτροπης” έκφρασης, επικοινωνίας, γνώσης και ψυχαγωγίας’.
Αγγέλα Μάλμου (νηπιαγωγός, π. Σχολική Σύμβουλος Π.Α. Δυτ. Κρήτης): ‘Ενα περιοδικό γεννιέται. Οι μαθητές του Νομού Χανίων αποκτούν τη δική τους φωνή’.
Γιώργος Δασκαλάκης (δάσκαλος): ‘Ενας κόβει κι άλλος ράβει κι όλοι τσούρμο στο καράβι. Το χάρτινο τρελοβάπορο “Τα Χανιωτάκια” συνεχίζει το ταξίδι’.
Θα ακολουθήσεουν παρεμβάσεις ενώ η εκδήλωση θα κλείσει μουσικά με τραγούδια Ελλήνων συνθετών και ποιητών με θέματα σχετικά με τα παιδιά και τους νέους, τα οποία θα αποδώσουν η Σοφία Σακελλαρίου (πιάνο – φωνή) και η Ζωή Κολλάρου (κιθάρα – φωνή).