Ομάδα “ΔΙΑΣ” και στα Χανιά !!

Όπως τόνισε ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων κ. Κουτσαυτάκης, «χθες στις 10.40 το βράδυ συνελήφθησαν στην πόλη των Χανίων τρεις αλλοδαποί από αστυνομικούς της ομάδας «Δίας».

Τα τρία αυτά άτομα είχαν σπάσει το τζάμι ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου και προσπαθούσαν ν’ αφαιρέσουν τ’ αντικείμενα, που υπήρχαν σ’ αυτό».

Ο κ. Μουρτζανός υποστήριξε ότι «την τελευταία εβδομάδα έχει συσταθεί η καινούργια ομάδα «Δίας, η οποία αποτελείται από δώδεκα αστυνομικούς.

Έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχει μία σχετική μείωση σε ό,τι αφορά τις κλοπές,  αλλά είχαμε και δύο συλλήψεις ατόμων, που είχαν προβεί σε κλοπές. Οι περιπολίες είναι συνεχείς και η επέμβαση των ανδρών της ομάδας είναι άμεση, δηλαδή όταν γίνει ένα τηλεφώνημα από τους συμπολίτες μας, θεωρώ ότι σ’ 1-2 λεπτά η ομάδα αυτή θα είναι κοντά τους για κάθε βοήθεια. Ζητάμε λοιπόν και από τους πολίτες όταν βλέπουν οτιδήποτε καλό θα είναι, να τηλεφωνούν στο 100.

Υπάρχει η προοπτική τα μέλη αυτής της ομάδας ν’ αυξηθούν στα 16 μέσα στο Καλοκαίρι και εν συνεχεία σε 20. Οι αρμοδιότητες αυτής της ομάδας είναι η πρόληψη ληστειών και κλοπών και η συνδρομή σε κάθε πρόβλημα που έχει ο πολίτης για τη σύλληψη των δραστών. Η ομάδα «Δίας» υπάγεται στον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων.

[Νέος Κύρηκας]