Πτώση έως και 50 % στον εσωτερικό τουρισμό

ploio-limani-e1374321667995Κάποτε ήταν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους Έλληνες.

Δεν ήταν μόνον οι απανταχού Κρήτες που περίμεναν…  πώς και πώς να έλθει το καλοκαιράκι για να κατηφορίσουν στο νησί, για λίγες ή για περισσότερες μέρες διακοπών στην Κρήτη.

Ήταν κι εκείνοι που … ερωτεύονταν με την πρώτη ματιά το νησί και που μια επίσκεψη αρκούσε για να βάλουν την Κρήτη στους αγαπημένους κι επαναλαμβανόμενους προορισμούς!


Κι ύστερα … ήρθε η κρίση! Η αγοραστική δυνατότητα του Έλληνα τα προηγούμενα χρόνια περιορίστηκε δραστικά, για να γίνει σχεδόν ανύπαρκτη φέτος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

“Πάνω από 60% είναι φέτος η μείωση στους προορισμούς που προτιμούν οι Έλληνες όταν έρχονται στην Κρήτη” λέει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Πελεκανάκης, που θεωρεί πως ο Έλληνας επισκέπτης με την εξαφάνιση του, δημιουργεί πολλά προβλήματα σε εκείνους τους προορισμούς και τα ξενοδοχεία που είχαν ταυτιστεί με την παρουσία του.

50% μείωση καταγράφουν τα Χανιά

“Υπάρχουν περιοχές όπως τα Χανιά που η μείωση του εσωτερικού τουρισμού φτάνει και το 50%, ενώ και σε άλλες περιοχές υπάρχει σημαντική μείωση, όπως για παράδειγμα η Ελούντα, που κι εκεί “σκόρπισε” εκείνος ο Έλληνας που είχε χρήματα τα τελευταία χρόνια και μπορούσε να απολαύσει διακοπές σε πιο πολυτελείς προορισμούς”, υποστηρίζει ο κ.Πελεκανάκης.

“Εδώ πάντως παρατηρείται έντονα το φαινόμενο να έρχονται Έλληνες για εσωτερικό τουρισμό, φιλοξενούμενοι από κάποιον συγγενή ή φίλο ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που …ξαναθυμήθηκαν το οικογενειακό σπίτι και το μερεμέτισαν για να φιλοξενηθούν προσωρινά”, λέει για το Ηράκλειο, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων του νομού, κ. Νίκος Χαλκιαδάκης.

Πάντως το Ηράκλειο ποτέ δεν είχε τόσο πολύ εσωτερικό τουρισμό όπως άλλες περιοχές της Κρήτης.

cretalive