antifasistiko-festival-anogeiaΤα Ανώγεια διοργανώνουν το δικό τους Αντιφασιστικό Φεστιβάλ και το τριήμερο από τις 12 έως τις 14 Αυγούστου θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμα της κρίσης που ξεπερνιέται με την ομόνοια και την συμφιλίωση χωρίς οι φασιστικές ιδέες να αποτελούν μέρος της λύσης.

Τα Ανώγεια των τριών ολοκαυτωμάτων και της Αντίστασης σε κάθε τι που πλήττει την ελευθερία και την ανεξαρτησία στέλνουν το δικό τους μήνυμα και στους υπόλοιπους Έλληνες για ενότητα και δράση μακριά από τους καναπέδες του σπιτιού μας.

Παράλληλες εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές,εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, σκάκι,προβολές ταινιών, ομιλίες και συζητήσεις συνθέτουν το παζλ του Αντιφασιστικού τριήμερου στο οποίο καλείται ο κάθε ελεύθερος πολίτης να υψώσει την φωνή του και να προτείνει τις δικές του λύσεις για την σωτηρία με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο ανεξαρτήτου εθνικότητας.

Το πρόγραμμα:

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

16.00 μ.μ. Προβολή ταινίας: ”DIE WELLE” (Το Κύμα) Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

18.00 μ.μ. Ξενάγηση στην έκθεση: «Προσωπικότητες και Αγώνες της μη Βίας» Πλατεία «Αρμί»

19.30 μ.μ. Ανοιχτή συζήτηση για το Φασισμό Ομιλητές: Περάκης Στ. Αν. Πρύτανη Παντείου Παν/μίου, Μαργαρίτης Γ. Καθηγητής Α.Π.Θ., Λαπατσιώρας Σ. Καθηγητής Παν/μιο Κρήτης, Κλόκας Κ. μέλος «Κόσμος χωρίς Πολέμους και Βία». Συντονίζει η δημοσιογράφος Νέλλη Κατσαμά. Πλατεία «Αρμί»

21.30 Συναυλία: Βύρων Γουδέλης (Τζαζ μουσική) – Πλατεία «Μειντάνι»

22.00 Συναυλία: “Σχήμα Οξύμωρον” (έντεχνη μουσική) – Πλατεία «Αρμί»

23.00 Συναυλία: “Group Therapy” (soul/ροκ μουσική) – Πλατεία «Αρμί»

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

10.00 Αντιφασιστική πορεία από Κέντρο Υγείας μέχρι πλατεία «Αρμί»

10.30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη

11.00 Επιμνημόσυνος δέηση στο χώρο του Ηρώου

16.00 Προβολή ταινίας: ΤΑ ΦΙΛΟΞΕΝΑ ΧΩΡΙΑ. Σκηνοθεσία: Λ. Χαρωνίτης – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

17.30 Προβολή ταινίας: ”LA VITA E BELLA” (Η Ζωή Είναι Ωραία)

18.00 μ.μ. Σκακιστικό Τουρνουά Παίδων από Σκακιστικό Όμιλο Ανωγείων – Πλατεία Περαχώρι

18.30 μ.μ. Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά με τους Π. Αεράκη, Μαρία Τερέζα & Ομάδα Δασκάλων των Ανωγείων – Πλατεία «Αρμί»

21.00μ.μ. Παρουσίαση μουσικοποιητικής παράστασης: «ΑΝΑΝΤΡΑΝΙΣΜΑ» σε κείμενα: Γ. Καράτζη, Μουσική επιμέλεια Π. Περυσινάκης – Θέατρο «Νίκος Ξυλούρης»

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

16.00 Προβολή ταινίας: ”AMERICAN HISTORY X” (Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας) – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου

18.00 μ.μ. Ανοιχτή Συνέλευση για το Φασισμό Σήμερα – Αίθουσα Αγροτικής Τράπεζας

21.30 μ.μ. Μουσική Συναυλία με τα σχήματα «Πετρίτες» – Β. Ξυλούρης, Κ. Σκουλάς, Κ. Μαρκάκης, Γ. Ξυλούρης, Ν. Ξυλούρης (Γκρας), Στέφανο Χαιρέτη και Βασίλη Χαιρέτη, Γιάγκο Χαιρέτη και Άρη Πρεβεζάνο – Θέατρο «Νίκος Ξυλούρης»