Στην Αθήνα «προσγειώθηκαν» 1,7 εκατ. τουρίστες το διάστημα Μαΐου-Αυγούστου

athina13Ο αριθμός τους είναι αυξημένος κατά 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αύξηση της τάξης του 6,5% σημείωσε ο αριθμός των ξένων επιβατών που προσγειώθηκαν στο Ελ. Βενιζέλος το διάστημα Μαΐου-Αυγούστου σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ωστόσο, η συνολική επιβατική κίνηση ήταν μειωμένη κατά 1,3%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, εξαιτίας της μειωμένης ταξιδιωτικής ζήτησης των Ελλήνων επιβατών, λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΔΑΑ, οι ξένοι επιβάτες έφθασαν τα 1,7 εκατομμύρια επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η ελληνική πρωτεύουσα ανακτά και πάλι την ελκυστικότητά της ως τουριστικός προορισμός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΑΑ, η πιο εντυπωσιακή αύξηση ξένων επιβατών, κατά τη θερινή περίοδο προήλθε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (+69%), καθώς και από τις χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (+22%), με πρώτους τους Ελβετούς (+41%) και τους Τούρκους (+27%). Επιπλέον, αγορές όπως η Ρωσία και η Ουκρανία εξακολουθούν να παρουσιάζουν συνεχή αυξητική τάση. Από τις χώρες εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρά τη συνολική οριακή μείωση κατά 2%, οι Βέλγοι, Ολλανδοί και Σουηδοί επιβάτες σημείωσαν διψήφια αύξηση.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η σημαντική ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης από υπερατλαντικούς προορισμούς, με τις αγορές της Αυστραλίας, του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών να σημειώνουν αύξηση 19%, 45% και 9% αντίστοιχα.