Έκθεση κρητικών προϊόντων οικοτεχνίας και χειροτεχνίας

oikotexniaΞεκίνησε στην Πλατεία Ελευθερίας η έκθεση Κρητικών προϊόντων οικοτεχνίας και χειροτεχνίας, από γυναίκες επιχειρηματίες, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 15 του μήνα.

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και το Επιμελητήριο. Οι ώρες λειτουργίας θα είναι από τις 11 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και κατά την διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις, όπως χορευτικές, μουσικές, εκδηλώσεις με κλόουν, ξυλοπόδαρους, μάγους, κ.α. Αύριο Σάββατο, το απόγευμα και ώρα 7.00 μ.μ. θα γίνει απόσταξη τσικουδιάς σε συνεργασία με τον σύλλογο Αποσταγματοποιών, ενώ την Κυριακή το απόγευμα και ώρα 7.00 μ.μ. θα γίνει παραγωγή Σαπουνιού.

Καθημερινά, στο χώρο της έκθεσης, οι γυναίκες θα υφαίνουν σε παραδοσιακό τελάρο, θα αλέθουν στάρι στο χειρόμυλο, θα πλέκουν, θα φτιάχνουν κοσμήματα, θα ζωγραφίζουν. Επίσης, θα υπάρχει τροχός για την παραγωγή πήλινων αντικειμένων. Επίσης, η Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσε ότι η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού από τις 26 έως 29 Σεπτεμβρίου λήγει αύριο.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται:

Είδη λαϊκής τέχνης, βιβλίο, κόσμημα: Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Ηρακλείου: Τριφύτσου 10 & Σμύρνης κ. Νίκος Αλεξάκης (2810302362) κ. Χαράλαμπος Χαρίτος (2810302368)
Τοπικά προϊόντα, βιολογικά προϊόντα, λουλούδια-φυτά: Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κρήτης, 2ος όροφος (πρωτόκολλο), Πλαστήρα 100 , τηλ. 2810309318-19.