O 18χρονος εφευρέτης Ιωάννου, είπε όχι στο MIT και μένει στο Μετσόβειο

tedxathensΑπίστευτο και όμως αληθινό. Αρνήθηκε υποτροφίες για σπουδές σε δύο από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου ο νεαρός Χάρης Ιωάννου, επιμένοντας «ελληνικά» και συνεχίζοντας τις σπουδές του στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Η απόφασή του ίσως κάποιος τους εκπλήξει ή άλλους να τους εντυπωσιάσει. Πάντως ο 18χρονος Χάρης Ιωάννου είπε ένα βροντερό «όχι» σε α ΜΙΤ και Imperial, δύο πανεπιστήμια παγκόσμιας εμβέλειας.
Υπενθυμίζεται πως ο 18χρονος εφευρέτης, δημιούργησε ένα ρομποτικό χέρι που βοηθάει ανθρώπους με περιορισμένη κίνηση. Τον είδαμε πέρσι στο Tedx Athens. Τότε ήταν ένας 17χρονος μαθητής τρίτης λυκείου, ο οποίος εμπνεύστηκε ένα ρομποτικό χέρι που βοηθάει ανθρώπους με κινητικά προβλήματα να λειτουργούν στην καθημερινότητα τους.

O Ιωάννου έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις και πέρασε στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.Στην συνέχεια συμμετείχε σε ένα workshop με την google science στην Καλιφόρνια, όπου η εφεύρεση του πέρασε στις 90 καλύτερες του κόσμου στην πρώτη φάση -πρώτη φορά για Έλληνα- και μετέπειτα στις 15 καλύτερες. Εκεί βοηθήθηκε από την Google να ελαφρύνει 6 φορές κάτω το βάρος του χεριού και να μειώσει το κόστος παραγωγής του κατά 400%.

Κάπου εκεί του έγινε πρόταση από δύο σημαντικότατα Πανεπιστήμια του κόσμου. Το αμερικάνικο ΜΙΤ και το βρετανικό Imperial. Ωστόσο ο 18χρονος επέλεξε την παραμονή στην Ελλάδα, παρά το γεγονός πως «έχει κάνει μάθημα μόλις 1,5 ώρα» όπως ο ίδιος ανέφερε.
Εδω τον απολαμβάνουμε στην Tedx Athens

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Kxa-2zuzyig#t=59
diulistirio.blogspot.gr