Δύο χρόνια κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες ο Μιχάλης Λιάπης!

liapis_pinakidesΟύτε τυχαία, ούτε κατά λάθος ήταν η παράβαση του νόμου από τον πρώην υπουργό Μιχάλη Λιάπη, καθώς από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες για δύο ολόκληρα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λιάπης, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη στη Λούτσα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και εκτός από τις πλαστές πινακίδες, οδηγούσε αυτοκίνητο χωρίς ασφάλεια και χωρίς δίπλωμα οδήγησης, είχε καταθέσει στην Εφορία τις πινακίδες του τον Νοέμβριο του 2011, γεγονός που σημαίνει ότι δεν είχε πληρώσει τέλη κυκλοφορίας τα τελευταία δύο χρόνια!

Η αστυνομία ερευνά τώρα την υπόθεση και από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι δικαιολογίες του πρώην υπουργού, ότι είχε βάλει τις πλαστές πινακίδες για να κάνει βόλτες «και να μην πέσει η μπαταρία» δεν ευσταθούν.

Μάλιστα, ερωτηθείς για το πού βρήκε τις πλαστές πινακίδες, ο κ. Λιάπης δεν έδωσε χθες κάποια εξήγηση, αναφέροντας απλά ότι τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε τις πινακίδες του αυτοκινήτου για οικονομικούς λόγους, «για το τεκμήριο».

Από τα γεγονότα και τις δηλώσεις του πρώην υπουργού προκύπτουν τα εξής ερωτήματα, που ζητούν επίμονα απαντήσεις:

  • Έχει καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας από τη στιγμή που κατέθεσε τις πινακίδες το 2011;
  • Εκτός από τα τέλη κυκλοφορίας, μήπως ο κ. Λιάπης «λησμόνησε» να πληρώσει και τον φόρο πολυτελείας για το τζιπ που κυκλοφορούσε στους δρόμους της Αττικής για τα έτη 2011, 2012, 2013;
  • Από τη στιγμή που προμηθεύτηκε πλαστές πινακίδες, μήπως γνωρίζει κάτι περισσότερο για τη δράση αυτών των κυκλωμάτων;
  • Πόσο καιρό κυκλοφορεί το όχημά του χωρίς ασφάλεια;
  • Υπάρχει και άλλο στοιχείο που κατέθεσε στο πόθεν έσχες του (από τη στιγμή που δεν δίστασε να αναγράψει το τζιπ με τις πλαστές πινακίδες) για το οποίο χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα;
akous.gr