Ο νέος αυτοκινητόδρομος Ηρακλείου-Βιάννου

Μια εντελώς νεά Εθνική οδο που διασχίζει κατα πλάτος το Νομο Ηρακλείου απο την Πεδιάδα προς το Βιάννο, περάσαμε πριν απο λίγες μέρες και εντυπωσιαστήκαμε !!
Φτάνουμε σε αυτην απο  την οδο Στ.Καζαντζίδη στην Αλικαρνασσό και αφου περάσουμε κάτω απο το ΒΟΑΚ στο σημείο που είναι ο κόμβος της Βιομηχανικής περιοχής και του λιμανιού και αφου διακλαδωθεί μετα απο κάποιους φωτεινούς σηματοδότες, ξεκινάει λίγο μετα το Ηράκλειο  με 4 λωρίδες και σε πολλα σημεία με διαχωριστική μπάρα.

Οι κόμβοι είναι αρκετοί, προς Κνωσσό, Αρχάνες κλπ ενω σε δύο σημεία, έξω απο τα Πεζά και απο το Αρκαλοχώρι δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι κόμβοι και για κάποια λίγα χιλιόμετρα η κυκλοφορία γίενται απο παρακαμπτήριες. Μετα το Αρκαλοχώρι και μέχρι τη Μάρθα ο αυτοκινητόδρομος συνεχίζει απρόσκοπτα και μπορει κανεις να ταξιδέψει με μεγάλη ταχύτητα αφου και η κατασκευή του είναι πολυ καλή.

Λίγο πριν το χωριό Μάρθα, η διαδρομή στο νέο αυτοκινητόδρομο τελειώνει και μπορει κανεις να πάει στην Ανω Βιάννο σε 14 χιλιόμετρα και στον Πύργο Μονοφατσίου σε 22 και απο εκει στη Μεσσαρά.

Προφανώς η διαδρομή μετα την κατασκευή των κόμβων και μετα τη διάνοιξη εως Βιάννο, θα είναι προτιμότερη για όσους κατευθύνονται προς Ιεράπετρα !!Η θέα απο τις δύο μεριές του δρόμου είναι υπέροχη στο καταπράσινα τοπία της Πεδιάδας και της Βιάννου

Να σημειώσουμε όμως στα αρνητικά την ΕΛΛΕΙΨΗ οποιασδήποτε πινακίδας απο τον ΒΟΑΚ που να αναφέρει “προς Βιάννο” ή προς “Εθνική οδο Ηρακλείου-Βιάννου” κλπ Επίσης ερχόμενος απο Βιάννο κάποιος και θέλοντας να μπει στην Εθνική οδο (ΒΟΑΚ) είτε προς Αεροδρόμιο-Χερσόνησο-Αγιο Νικόλαο είτε προς  Ρέθυμνο-Χανιά δεν υπάρχει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ επι της Λεωφόρου Καζαντζίδη που να οδηγεί προς τα εκει !!!

Επίσης να συμπληρώσουμε ότι η παράκαμψη Μαλλίων συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς και επιπλέον τμήματα του ΒΟΑΚ προς Αγ.Νικόλαο και προς Αμμουδάρα Λασηθίου, προχωράνε και σύντομα πιθανολογούμε θα ολοκληρωθεί αυτο το κομμάτι του ΒΟΑΚ.