Δεύτερη προβολή για το ντοκιμαντέρ “Η ΝΟΝΑ” του Στέλιου Κούλογλου, στο ΑΤΤΙΚΟΝ – 12/4

AfisaKouloglou2-w

Με εκατοντάδες Χανιώτες στην αίθουσα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Απριλίου στον κινηματογράφο Αττικόν των Χανίων από την μηνιαία εφημερίδα «Πυξίδα της Πόλης» και την κινηματογραφική λέσχη «cine-Ιστορίες»  η προβολή της τελευταίας ταινίας του Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά» ( Ελλάδα. 2014. Διάρκεια: 105΄).

Το κοινό παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την άποψη που αναπτύσσει ο σκηνοθέτης  στο ντοκιμαντέρ για την εξέλιξη της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, εις βάρος των πολιτικών της αντιπάλων αλλά και την καταδυνάστευσης των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Με χειροκροτήματα έκλεισε η βραδιά αλλά και με την επισήμανση για την ανάγκη να φτάσει το ντοκιμαντέρ σε όσους περισσότερους ευρωπαίους είναι δυνατόν.

Μετά  από σχετική επιθυμία  θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη  προβολή του ντοκιμαντέρ το Σάββατο 12 Απριλίου στις 6 το απόγευμα στον Κινηματογράφο ΑΤΤΙΚΟΝ.

Το ντοκιμαντέρ «Η Νονά», αποτελεί μία αναλυτική και τεκμηριωμένη άποψη για την εξέλιξη της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, εις βάρος των πολιτικών της αντιπάλων αλλά και την καταδυνάστευσης των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου. Η ταινία, αντλεί τον τίτλο της από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας συγγραφέως Γκέρτρουντ Χέλερ και εξιστορεί τους μηχανισμούς με τους οποίους η Μέρκελ – αυτή είναι η Νονά – κατάφερε να κατακτήσει την Ευρώπη, αδιαφορώντας για τις παράπλευρες συνέπειες, όπως οι αυτοκτονίες στις χώρες του Νότου.
Το ντοκιμαντέρ «Η Νονά», καταφέρνει μέσα από ένα σφιχτοδεμένο μοντάζ και με τη μουσική επένδυση των Active Member και Νίκου Ξύδη, να παρουσιάσει αναλυτικά την πολιτική διαδρομή της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ. Χωρίς να αποσιωπά τις ευθύνες των πολιτικών, των τραπεζών, αλλά κυρίως των κυβερνήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ιρλανδία – χώρες που έγιναν γνωστές και με το ακρωνύμιο PIGS ή PIIGS (Portugal, Italy, Ireland, Greece, Spain) – το ντοκιμαντέρ δείχνει με ποιον τρόπο η Μέρκελ, εκμεταλλευόμενη πρόσωπα και καταστάσεις, έφτασε στην κορυφή της γερμανικής πολιτικής σκηνής και κατά συνέπεια και της ευρωπαϊκής.

http://www.youtube.com/watch?v=Lgr4OyfVlK4#t=44