Αλέξης Τσίπρας: Ο λαός θα γράψει ιστορία στις κάλπες της Κυριακής

tsipras hrakleio

«Οι εκλογές της Κυριακής είναι δημοψήφισμα για τη ζωή, είναι η ιστορική ευκαιρία που ο ελληνικός λαός δε θα την αφήσει να πάει χαμένη», επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν με το ΚΕΑ, Αλέξης Τσίπρας από την πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο της Κρήτης, στέλνοντας το ηχηρό μήνυμα «φτάνει πια!».

Ο Αλ. Τσίπρας κατά την προεκλογική συγκέντρωση, η οποία ξεπέρασε σε μέγεθος της αντίστοιχης της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η ψήφος της Κυριακής θα αποδειχτεί η αρχή του τέλους για τα μνημόνια, για το παλιό, για το φθαρμένο, για το κοινωνικά και πολιτικά τοξικό.« Την Κυριακή τελειώνουμε με τη λάσπη που το κύμα της μεταπολίτευσης κουβάλησε ως τις μέρες μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους πολίτες, ανεξαρτήτως αν είναι δεξιοί, αριστεροί ή κεντρώοι, να ψηφίσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «για μία Ελλάδα με φωνή, αξιοπρέπεια, και υπόσταση στην Ευρώπη, για μία Ελλάδα που δε θα τρώει καρπαζιές ούτε θα ζητάει ελεημοσύνη». «Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση, δεν μας αξίζει να αποφασίζουν οι χορτάτοι πόσο θα πεινάσουν τα παιδιά μας», σημείωσε με νόημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντ. Σαμαρά, ο οποίος, όπως τόνισε, «υπόσχεται παντεσπάνι σε ένα λαό που του στέρησε το ψωμί», ενώ χαρακτήρισε τον Ευ. Βενιζέλο «μέγα αυλάρχη στην αυλή του Σαμαρά». Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε λέγοντας πως εάν κάτι οφείλει να θυμάται ο Γερμανός πολιτικός τη μοναδική φορά που μίλησαν μαζί είναι, όπως τόνισε ότι για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο του ετέθει από Έλληνα πολιτικό η απαίτηση να προχωρήσει η Γερμανία, όπως οφείλει, στην ιστορική υποχρέωση να ξεπληρώσει στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσει, που χρωστά εδώ και 70 χρόνια. «Έχει να θυμάται ο κος Σόιμπλε. Και δικαιολογημένος ο εκνευρισμός του. Γιατί από Δευτέρα δε θα έχει να κάνει με υποτακτικούς. Θα έχει να κάνει με τη δική σας απόφαση» είπε. «Η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη. Θα είναι η δυσκολότερη διαπραγμάτευση για την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών. Θα είναι όμως η διαπραγμάτευση που άργησε τέσσερα χρόνια. Που δεν έγινε ποτέ. θα είναι η διαπραγμάτευση που θα γίνει και θα πετύχει», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη στήριξή του στους υποψηφίους του ΚΚΕ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει «το συμφέρον του λαού και την ενότητα της αριστεράς, πάνω από κομματικούς υπολογισμούς και εμφύλιες ρητορείες».

tsipras hr2

 

Οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πορεία για την πραγματική αλλαγή και την οικοδόμηση μιας νέας Ελλάδας αναλαμβάνει την ευθύνη και δεσμεύεται:
– Για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης στηριγμένο απόλυτα στη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την αποτελεσματικότητα.
– Για το ξερίζωμα των μηχανισμών που νέμονται το δημόσιο χρήμα, τη δημόσια εξουσία και τη δημόσια περιουσία προς όφελος της πολιτικής τάξης και ενός παρασιτικού κεφαλαίου.
– Για την ενεργοποίηση συμμαχιών σε όλη την Ευρώπη, για την άμεση σύγκληση έκτακτης συνόδου κορυφής στην Ευρώπη ώστε να δρομολογηθεί η μεγάλη λύση για το ελληνικό χρέος.
– Για την επαναφορά της ισότιμης θέσης της χώρας μέσα στην Ευρώπη και μέσα στην Ευρωζώνη μέσα από μια νέα διαπραγμάτευση που θα επιβεβαιώσει το γράμμα και την ισχύ των Θεμελιωδών Συνθηκών που η χώρα έχει υπογράψει.
– Για τον δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.
– Για την ενεργοποίηση προγράμματος αναδιαρθρώσεων και τον απεγκλωβισμό εκατομμυρίων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρηματιών από το άγος των χρεών.
Όλη η πολιτική μας, είπε, υπηρετεί τον στόχο για τη δραστική μείωση της ανεργίας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και δεσμευόμαστε:
– Για την άμεση στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη με έκτακτα προγράμματα ενίσχυσης.
0 Για την ενεργοποίηση Προγράμματος αποκατάστασης των Δασκάλων και των Καθηγητών, των Γιατρών και των Νοσοκόμων, των επιστημόνων και των υπαλλήλων που συγκροτούν την καρδιά του κοινωνικού κράτους.
– Για την αποκατάσταση των Δικαστικών, των Στρατιωτικών και των Αστυνομικών που κρατούν όρθια την ελληνική κρατική υπόσταση.
– Για την υλοποίηση έκτακτων προγραμμάτων υποστήριξης των αγροτών, των χαμηλοσυνταξιούχων, των νέων επαγγελματιών στην πόλη και την ύπαιθρο.
– Για την προάσπιση των δημοσίων αγαθών, όπως είναι το νερό, τα δάση και ο αιγιαλός.
– Για την περιφρούρηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών που είναι το διαβατήριό μας για την Ευρώπη του μέλλοντος.
– Για την άμεση ανατροπή των αποφάσεων εκποίησης του κράτους.
– Για την επιστράτευση της δημόσιας περιουσίας για τη στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και τη θωράκιση των συντάξεων.
– Για την προάσπιση των εθνικών δικαίων σε ολόκληρο το τόξο του ελληνισμού από τη Θράκη ως την Κύπρο.

 

kontranews.gr