Πρωτιά για τους «Οράνιε» – Τριάρα για την τιμή των όπλων η Ισπανία

ollandiaΜε τρεις νίκες σε τρία ματς η Ολλανδία πήρε την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο και πλέον περιμένει τον αντίπαλο της. Στο άλλο ματς η Ισπανία έκανε σεφτέ αλλά είναι πια αργά.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΧΙΛΗ 2-0

Οι «Οράνιε» νίκησαν και την Χιλή με 2-0 σε ένα ματς που το μόνο κίνητρο ήταν η πρώτη θέση του ομίλου. Η Χιλή που ήθελε μόνο νίκη είχε την υπεροχή αλλά ήταν φλύαρη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και ουσιαστικά δεν απείλησε τους Ολλανδούς. Από την άλλη η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ αν και έπαιζε χωρίς τον Φαν Πέρσι ήταν πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της χάρη και στην ταχύτητα των παικτών της. Όσο η ώρα προχωρούσε και το αποτέλεσμα έμενε στην ισοπαλία η Χιλή έπρεπε να ρισκάρει περισσότερο κι αυτό έκανε με την είσοδο του Βαλντίβια αντί του Σίλβα. Έτσι όμως άνοιξαν οι χώροι για τους Ολλανδούς που πέτυχαν δύο γκολ με τον Λιρόι Φερ στο 77′ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και με τον Μέμφις Ντε Πάι στις καθυστερήσεις.

Ολλανδία: Σίλεσεν, Φλάαρ, Ντε Φράι, Γιάνμαατ, Μπλιντ, Ντε Γιονκ, Γουίναλντουμ, Κάουτ (89′ Κονγκολό), Σνάιντερ (75′ Φερ), Ρόμπεν, Λενς (69′ Ντε Πάι)

Χιλή: Μπράβο, Μεδέλ, Σίλβα (70′ Βαλντίβια), Χάρα, Ίσλα, Μένα, Αράνχουιζ, Ντίαζ, Γκουτιέρεζ (46′ Μποσεγιούρ), Σάντσες, Βάργκας (Βάργκας)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 0-3

Στο τελευταίο τους παιχνίδι στην Βραζιλία η Ισπανία και η Αυστραλία έπαιξαν χωρίς άγχος και με πολλές αλλαγές στην σύνθεση τους. Οι απερχόμενοι παγκόσμιοι πρωταθλητές είχαν σαν μοναδικό στόχο να κάνουν μια καλή εμφάνιση και να διασκεδάσουν κάπως τις εντυπώσεις από τον πρόωρο αποκλεισμό τους. Τουλάχιστον αυτό το κατάφεραν και πήραν την νίκη με 3-0 με τα γκολ που πέτυχαν ο Νταβίντ Βίγια στο 36′, ο Φερνάντο Τόρες στο 69′ και ο Χουάν Μάτα στο 82′.

Ισπανία: Ρέινα, Αλμπιόλ, Ράμος, Χουανφράν, Άλμπα, Αλόνσο (83′ Σίλβα), Κόκε, Ινιέστα, Καθόρλα (68′ Φάμπρεγκας), Βίγια (56′ Μάτα), Τόρες

Αυστραλία: Ράιαν, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, ΜακΓκόουαν, Ντάβιντσον, Γέντινακ, ΜακΚέι, Μπόζανιτς (72′ Μπρεσιάνο), Λέκι, Όαρ (61′ Τροΐζι), Τάγκαρτ (46′ Χάλοραν)

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ

1. Ολλανδία 9
2. Χιλή 6
3. Ισπανία 3
4. Αυστραλία 0