Παγκόσμια ημέρα τουρισμού στο Δήμο Αγίου Βασιλείου – 26,27,28/9

Τριήμερο εκδηλώσεων διοργανώνει η Επιτροπή Τουρισμού Δήμου Αγίου Βασιλείου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό σύλλογο Μύρθιου, τον Ιππικό Όμιλο Πλακιά και τους Συλλόγους Γυναικών, Εστιατόρων, Ξενοδόχων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων της περιοχής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Τουρισμού (27.9).

ΤηνΠαρασκευή 26/9 στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακή καντάδα στον Πλακιά, σε όλο το χωριό από την Μελαμπιανή παρέα.

Το Σάββατο 27/9 στις 19:00 θα παρουσιαστεί στον Πλακιά υπαίθρια έκθεση με παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα και είδη λαϊκής τέχνης από τους κατοίκους του Δήμου. Θα ακολουθήσει πλούσιος παραδοσιακός μπουφές για όλους τους επισκέπτες, ενώ τον κόσμο θα διασκεδάσει το παραδοσιακό μουσικοχορευτικό συγκρότημα του Κώστα Παντελιδάκη.

Την Κυριακή 28/9 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί γιορτή σαπουνιού στις Βρύσες, στο χωριό Μύρθιος. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τις γυναίκες του χωριού και τον ιππικό όμιλο Πλακιά θα αναπαραστήσουν το παραδοσιακό πλύσιμο στις Βρύσες ενώ θα κατασκευαστούν και σαπούνια με ελαιόλαδο. Όσοι παρευρεθούν θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν υπό τους ήχους του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος του Κώστα Παντελιδάκη.