Π. Λαφαζάνης: Από σήμερα παρελθόν τα μνημόνια, η Ελλάδα θα μπει σε νέα πορεία – Π. Σκουρλέτης: Ξεκινάμε με εμπιστοσύνη στο σχέδιό μας και τον ελληνικό λαό

Ο Παν. Λαφαζάνης σε δήλωσή του αμέσως μετά την λήξη της τρίτης ψηφοφορίας δήλωσε ότι «ο λαός θα δώσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον ΣΥΡΙΖΑ. Με τη σημερινή ψηφοφορία ξεκίνησε μια χιονοστιβάδα λαοθάλασσας και λαϊκής πλημμύρας που θα σαρώσει τις Μνημονιακές κυβερνήσεις. Έχουν γίνει παρελθόν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι. Θα τελειώσουμε με την παρουσία της τρόικα σε αυτή τη χώρα. Η Ελλάδα ανοίγει καινούργιο δρόμο, νέα πορεία. Στις 25 Γενάρη θα επιβεβαιώσει με συντριπτική πλειοψηφία ο ελληνικός λαός γιατί καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει δρόμος προς τα πίσω, αλλά μόνο προς τα εμπρός».

 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε από το περιστύλιο της Βουλής, για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και για τις εκλογές. «Ο ελληνικός λαός έχει μια πελώρια ευκαιρία να πάρει την τύχη στα χέρια του και να γυρίσει σελίδα. Περάσαμε δύσκολα όλα αυτά τα χρόνια, να καταρρέουν αξίες, είδαμε τη ζωή των περισσοτέρων, να διαλύεται. Έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε πράξη να ξημερώσει μία νέα μέρα για τη χώρα μας».

«Το αποτέλεσμα δείχνει ότι η κυβέρνηση ακόμα και σε αυτή τη Βουλή που δεν ανταποκρίνεται στους πραγματικούς συσχετισμούς ήταν πολιτικά απομονωμένη. Ξεκινάμε με εμπιστοσύνη στις θέσεις μας και στο σχέδιο μας κυρίως στηριζόμενοι στον ελληνικό λαό. Η ελπίδα τελικά θα νικήσει».

nonews news