Θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ!! Πρώτος σε όλη την Ελλάδα σχηματίζει κυβέρνηση με τους Αν.Ελ.

Tsipras-propylaia-1

Μεγάλη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές εκλογές, της 25ης Γενάρη!!!

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, της ευρωπαϊκής αριστεράς, παρ’ολες τις επιθέσεις που δέχθηκε και τον πόλεμο από όλες τις πλευρές, κατάφερε χάρις στην επιμονή του ίδιου του λαου που πείστηκε απο τις θέσεις του να φτάσει στο 36% και μαζι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να συμπορευτούν στο ξανα-χτίσιμο της χώρας μετα απο διακυβερνήσεις δεκαετιών που μας έφεραν στο μη παρέκει…

Το blog Χανιά Νύχτα+Μέρα στάθηκε φανερά εδώ και χρόνια δίπλα στις αντιμνημονιακές δυνάμεις κάτι που έγινε απο ελάχιστα μέσα στα Χανιά αλλά και στην Κρήτη. Μόνο ο “Αγώνας της Κρήτης” του Νίκου Αγγελάκη και ο “Πολίτης των Χανίων” του Γιώργου Γυπάκη, στάθηκαν θαραλλέα απέναντι στα θηρία της Μέρκελ και των μεγαλο-επιχειρηματιών… Όλοι οι άλλοι παρέμειναν σταθερά στις δεξιές και πασοκικές λογικές, προσκολημένοι και εξαρτώμενοι δυστυχώς, χάνοντας έτσι τη βαρύτητα των λόγων και την αξιοπιστία τους… Το ίδιο και για τα μεγάλα (πλέον) κανάλια της Κρήτης που προσπάθησαν να δείξουν ουδετερότητα αλλά είχαν εμφανή τη φιλο-μνημονιακή στήριξη και την αμφισβήτηση άλλης λογικής.

Στις φωτεινές εξαιρέσεις φυσικά και κάποια ανώνυμα blogs, όπως ο Naftilos και άλλα που είμαστε έτοιμοι να δημοσιεύσουμε αν σταλούν σχετικά στοιχεία!!

Στα Χανιά εκλέγονται 3 βουλευτές απο τον ΣΥΡΙΖΑ, οι: Γιώργος Σταθάκης, Παύλος Πολλάκης και Βάλλια Βαγιωνάκη και ο Σταύρος Θεοδωράκης απο το “Ποτάμι” που υποστηρίχτηκε απο τους Κισαμίτες, μιά και η καταγωγή του είναι απο τα Καλουδιανά, Κισάμου.

Οι Σφακιανοί στήριξαν τον Π.Πολλάκη και οι Αποκορωνιώτες τον Παντελή Καπαρουδάκη των “Αν.Ελ.”, που όμως δεν κατάφερε να εκλεγεί. Οι Βολουδάκης και Μαρκογιαννάκης πάλεψαν προεκλογικά αλλά και στις κάλπες αλλά τελικά λόγω της κατανομής η Ν.Δ. δεν βγάζει βουλευτή στα Χανιά. Με αυτα τα αποτελέσματα μάλλον καλύτερα είναι… Ο Σταύρος Θεοδωράκης εκλέγεται απο το “Ποτάμι”, εις βάρος του Γιώργου Μαρακάκη και έτσι στον Πειραιά όπου δεν κράτησε την έδρα ο Σ.Θεοδωράκης, εκλέγεται ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος ήδη ανήγγειλαν τη συνεργασία των κομμάτων τους και έτσι αναμένουμε τα ονόματα στη νέα κυβέρννση…

ΧΝ+Μ