Συνεργασία Ελλάδας – Ελβετίας για τις αδήλωτες καταθέσεις

euro3Την επανεκκίνηση της συνεργασίας μεταξύ των ελβετικών και των ελληνικών αρχών για θέματα φορολογίας κι ελέγχου των τραπεζικών καταθέσεων και των περιουσιακών στοιχείων Ελλήνων πολιτών στην Ελβετία καταγράφηκε, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, στη συνάντηση που είχε η ελληνική με την ελβετική αντιπροσωπεία για το ζήτημα των μη δηλωμένων καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες.

Όπως αναφέρεται, οι ελβετικές αρχές εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία αυτού του ενδιαφέροντος, ενώ στη σύσκεψη επισημάνθηκε πως από την προηγούμενη κυβέρνηση είχαν πραγματοποιηθεί μόνο 15 αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας, ο υπεύθυνος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, και ο Ελβετός υφυπουργός Οικονομικών Ζακ ντε Βατερβίλ.

Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών, εξέφρασαν την κοινή τους θέληση, να μην χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και αναμένεται να οριστεί νέα συνάντηση αμέσως μετά το Πάσχα.

ekriti