Συμφώνησε με SuperLeague η Nova

SUPERLEAGUEΚεντρικής σημασίας η συμφωνία επέκτασης της κεντρικής διαχείρισης των δικαιωμάτων της SuperLeague για ακόμη δύο χρόνια, ως το 2019 με τη Forthnet (Nova).

Η συμφωνία επέκτασης SuperLeague-Nova μπορεί να ανέλθει στο ποσό των 81.484.104 για τα επιπλέον δύο χρόνια (2017-2018 και 2018-2019) και έρχεται την ίδια ώρα που η διοίκηση της Forthnet βρίσκεται σε συζητήσεις με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση της. Η εταιρεία έχει δεχτεί δύο ξεχωριστές προσφορές, μία από την Deutsche Telekom AG
και μία από τη Vodafone Group Plc, για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ύψους 100εκατ. ευρώ.

Η Forthnet εξασφάλισε μέχρι το 2019 το δημοφιλέστερο αθλητικό προϊόν για τους Έλληνες φιλάθλους .Με την κίνηση αυτή, η Forthnet απάντησε δυναμικά στη μάχη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων προς τον ΟΤΕ και έδειξε ότι είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στις αθλητικές μεταδόσεις. Με τους μετόχους υπάρχει κινητικότητα. Πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Γλαύκος Περσιάνης, δήλωσε ότι το ενδιαφέρον παραμένει για την εξαγορά της εισηγμένης. Τόσο η Vodafone όσο και η Wind χρειάζονται τη Nova για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν τον ΟΤΕ, ο οποίος πλέον με τον OTE TV και την διάθεση τηλεοπτικού περιεχομένου και μέσω κινητών, είναι σε πλεονεκτική θέση. Οι μεγάλες καθυστερήσεις όμως στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς, έκαναν πλέον σαφές ότι η μόνη σοβαρή πρόταση που έχουν στα χέρια τους οι τράπεζες είναι η αναθεωρημένη πρόταση της διοίκησης της Forthnet για την αναχρηματοδότηση των δανείων της εταιρείας μέσω έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

typologies.gr